Avokádo nemusí byť len na tanieri. Využite ho na masku alebo zjemňujúci zábal na chodidlá

Maska na tvár
 
Avokádo obsahuje vysoké množstvo vitamínu D a E. Samozrejme okrem iných neoceniteľných látok pre naše telo. Vaša pleť, sa vám však poďakuje hlavne za tieto dva vitamíny. Prospeje jej aj céčko, ktoré je veľmi dôležité pre tvorbu kolagénu. Masku si pripravíte veľmi jednoducho. Kúpite si avokádo, vydlabete jeho vnútro, ktoré roztlačíte vidličkou a túto pastu si nanesiete na tvár. Ak by sa vám maska zdala príliš tuhá, môžete ju zmiešať s olivovým olejom, poprípade bielym jogurtom. Všetko spolu poriadne premiešajte a naneste na pokožku tváre. Ak sa vám maska zvýši, uložte ju do uzatvárateľnej nádoby a odložte do chladničky. Čerstvá vám vydrží približne týždeň.

avokádo
 
Ako masku používať: Avokádo si naneste na tvár, ale pokojne i na krk a dekolt. Nezabudnite ho poriadne rozotrieť. Nechajte pôsobiť aspoň dvadsať minút, tvár opláchnite vlažnou vodou a použite klasický krém.
 
Pre koho je maska určená:Maska z avokáda je ideálna hlavne pre tých, ktorí trpia extrémne suchou pleťou. Ak bojujete skôr s mastným typom pleti, avokádo by vám mohlo jej stav trošku zhoršiť, pretože obsahuje vysoké množstvo tukov.

ovoce
 
Zjemňujúci zábal na chodidlá  
 
Tvrdá, popraskaná a nadmerne suchá koža na chodidlách môže byť vďaka avokádu minulosťou. Opäť budete potrebovať jedno avokádo. Okrem neho si pripravte aj citrón a olivový olej lisovaný za studena. Avokádo poriadne roztlačte, prilejte olej a šťavu z jedného citróna. Všetko spolu dobre premiešajte a naneste na chodidlá.
 
Ako zábal používať:Zábal si naneste na chodidlá. nezabudnite ho poriadne vmasírovať, aby sa dostal aj do hĺbky pokožky. Nechajte ho pôsobiť minimálne pol hodiny. ak chcete zvýšiť jeho účinok, na chodidlá si obujte bavlnené ponožky. Nohy si dobre opláchnite a nezabudnite na hydratačný krém. Ak budete túto kúru praktizovať týždeň, pokožka na vašich chodidlách bude hebkosťou pripomínať detský zadoček.